suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Patentti- ja rekisterihallitus

Kaupparekisterin tietopalvelut

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Yritysten ja asunto-osakeyhtiöiden rekisteritietoja saat käyttöösi Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) ylläpitämästä kaupparekisteristä.

Sähköisessä Virre-tietopalvelussa voit maksutta tutustua yritysten perustietoihin. Maksutta löydät tiedon myös esimerkiksi siitä, onko yritykselle rekisteröity tilinpäätös ja mitä ilmoituksia se on tehnyt kaupparekisteriin. Virren kuulutushaulla voit etsiä tietoja yritysten perustamisista ja tietojen muutoksista. Kuulutushaun käyttäminen on maksutonta.

Yritysten tarkemmat tiedot ovat maksullisia. Voit ostaa Virre-tietopalvelusta kaupparekisteriotteen, kaupparekisteritietojen käännösotteen, yhteisösäännöt (esim. yhtiöjärjestys tai yhtiösopimus) ja tilinpäätökset. Virre-palvelusta voit myös ostaa kaupparekisteri-ilmoituksen asiakirjoja, kuten yhtiökokousten pöytäkirjoja ja perustamissopimuksia. Ostettavissa ovat marraskuun 2014 jälkeen kaupparekisteriin saapuneet asiakirjat. Voit myös ostaa todistuksia yrityksen merkitsemisestä kaupparekisteriin ja kaupparekisteri-ilmoituksen vireilläolosta.

Jos tarvitset tietoja useista yrityksistä, voit tehdä maksullisia poimintoja Virrestä. Voit myös tilata erikseen poimintoja PRH:lta. Päivittäin paljon kaupparekisteritietoja tarvitsevat viranomaiset ja yritykset voivat tehdä sopimuksen poimintapalvelusta.

Kaupparekisterin tietoja on saatavilla myös koneluettavassa muodossa haettavaksi ja muokattavaksi toiseen sovellukseen tai järjestelmään. Kaupparekisterin kuulutustietoja voi katsella ja ladata itse avoimen datan verkkopalvelussa. Kaupparekisteritietoja saa myös XML-sanomina omaan sovellukseen rajapinnan kautta. Näitä ovat Virre-sovelluspalvelut ja Tilinpäätöskuva-arkistopalvelu. Viranomaiset ja yritykset voivat hakea tarkempia kaupparekisterin tietoja koneluettavassa muodossa myös Suomi.fi-palveluväylän kautta.

Toimi näin

Ohjeet tietopalvelujen käytöstä ovat PRH:n verkkosivuilla. Opastusta tietopalveluihin saat myös PRH:n asiakaspalvelusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Osa palveluista on maksullisia. Jotkut palveluista edellyttävät sopimusta PRH:n kanssa. Tietopalveluja on saatavissa saksaksi ja ranskaksi rajoitetusti.

Palvelu on maksullinen.

Osa palveluista on maksullisia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPatentti- ja rekisterihallitus
Palvelusta vastaaPatentti- ja rekisterihallitus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska
Tekstistä vastaa: Patentti- ja rekisterihallitus
Päivitetty: 11.1.2022