suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon hyvinvointialue

Kauppapalvelu

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kauppapalvelun tavoitteena on ylläpitää terveyttä ja toimintakykyä ja tukea kotona asumista.

Kauppapalvelu toteutetaan yhteistyössä kotihoidon ja paikallisen palveluntuottajan kanssa. Kauppapalvelussa kotihoidon työntekijä tekee kerran viikossa kauppatilauksen kanssasi ja tarvittaessa ostokset puretaan jääkaappiin asti toimituksen yhteydessä.

Toimi näin

Mikäli olet tai läheisesi on kotihoidon asiakas, ota kauppapalvelun hakeminen puheeksi hoitajan kanssa.

Voit myös ottaa yhteyttä ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Ikääntyneiden asiakasohjauksen tavoitat puhelimitse tai sähköisesti chatissa ja kiireettömällä yhteydenottopyynnöllä, jotka löydät Eloisan verkkosivuilta.

Voit hakea palvelua myös täyttämällä iäkkäiden palvelujen hakemuksen Eloisan verkkosivuilla.

Jos olet arjessasi kohdannut ikääntyneen, joka mielestäsi hyötyisi tästä palvelusta, voit tehdä hänestä Huoli-ilmoituksen (Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen) Eloisan verkkosivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Kauppapalvelu on tarkoitettu pääasiassa kotihoidon asiakkaille. Kauppapalvelun asiakkuus edellyttää ammattilaisen tekemää palvelutarpeen arviota.

Ensisijaisesti palvelutarpeen arviossa selvitetään muut palvelun järjestämismahdollisuudet, lähipiiriltäsi saatavilla oleva apu ja mahdollisuutesi hankkia palvelu yksityiseltä palveluntuottajalta.

Jos toimintakykysi on heikentynyt, etkä pysty itse tai lähipiirin avulla hoitamaan kauppa-asioitasi, voit hakea kauppapalvelua. Kauppapalvelua voit hakea myös määräaikaisena, jos toimintakykysi on tilapäisesti heikentynyt, esim. sairaalasta kotiutumisen jälkeen.

Palvelusta vastaa

Etelä-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 18.1.2023