suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Kaupanvahvistus

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Tontti kannattaa ostaa hyvissä ajoin (n. puoli vuotta) ennen rakentamista. Näin on aikaa hoitaa lainhuudon hakeminen ja kiinnitysasiat kuntoon ennen rakennustöiden alkamista. Rakennuslupaa ei voida myöntää ennen kuin tonttikauppa on tehty ja kauppahinta maksettu. Laihian kunnanvaltuusto on vahvistanut tonttien myyntihinnat etukäteen alueittain. Alle 35-vuotiaat saavat vahvistetusta myyntihinnasta ...

Toimi näin

Lisätietoja tonttikaupoista saat kunnan hallinto-osaston toimistosihteeriltä sekä teknisen osaston toimistosihteeriltä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kaupanvahvistuksessa kiinteistön luovutus vahvistetaan kaikkien luovutuskirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Kaupanvahvistus on tehtävä, kun kyseessä on kauppa, lahja, vaihto tai jakosopimus. Myös kiinteistökauppaa koskeva esisopimus vaatii kaupanvahvistajan todistuksen. Osituksessa tai perinnönjaossa kaupanvahvistusta ei käytetä.

Kaupanvahvistaja tarkastaa osapuolten henkilöllisyyden ja sen, että luovutuskirja täyttää lakisääteiset muotovaatimukset. Allekirjoitushetkellä osapuolten on voitava todistaa henkilöllisyytensä. Ilman kaupanvahvistusta luovutus on mitätön, eikä ostaja voi saada lainhuutoa kiinteistöön.

Tiedot kaikista kaupanvahvistajista löytyvät kaupanvahvistajarekisteristä.

Maanmittauslaitoksen Kiinteistövaihdannan palvelussa tehty sähköinen kiinteistönluovutus ei vaadi kaupanvahvistusta.

Palvelun toteuttaa

Laihian kunta

Palvelusta vastaa

Laihian kunta
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 1.3.2022