suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Kaupalliseksi kalastajaksi rekisteröityminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Vain kaupalliseksi kalastajaksi rekisteröitynyt saa myydä kalastamaansa saalista. Kaupalliseksi kalastajaksi rekisteröitymätön saa kuitenkin myydä suoraan kuluttajalle satunnaisesti pieniä kala- tai rapueriä.

Kaupallisen kalastajan rekisteröinti on voimassa enintään kolme (3) vuotta kerrallaan. Jos kaupallinen kalastaja aikoo jatkaa kaupallisen kalastuksen harjoittamista rekisteröinnin voimassaolon päättymisen jälkeen, tulee hänen ilmoittaa ELY-keskukseen rekisteröinnin jatkamisesta.

Toimi näin

Täytä tulostettava lomake (Kaupallinen kalastaja hakulomake) ja lähetä se tarvittavine asiakirjoineen ELY-keskuksen yleisen sähköisen asiointilomakkeen liitteenä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kirjaamoon. Hakemuksen voi myös postittaa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kirjaamoon (yhteystiedot löytyvät lomakkeesta).

Kenelle ja millä ehdoin

Kaupalliseksi kalastajaksi voi rekisteröityä luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö, jonka asuinpaikka tai kotipaikka sijaitsee Euroopan unionin tai Euroopan talousalueeseen kuuluvan valtion alueella ja joka kalastaa Suomen alueella tai talousvyöhykkeellä.

Palvelu on maksullinen.

Rekisteröinti on maksullinen, hintatiedot löytyvät verkkosivulta: Valtioneuvoston asetus ELY-keskusten, TE-toimistojen sekä KEHA-keskuksen maksullisista suoritteista.


Käsittelyaika

Hakemus kaupalliseksi kalastajaksi käsitellään neljän viikon kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta. Huomaa, että siinä tapauksessa, että hakemus vaatii täydennyksiä, hakemuksen käsittely pitkittyy ja on pitempi kuin neljä viikkoa.

Voimassaoloaika

Kaupallisen kalastajan rekisteröinti on voimassa enintään kolme (3) vuotta kerrallaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotPohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 10.3.2021