suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Kaupalliseen kalastukseen käytettävän aluksen rekisteröinti

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Alus on rekisteröitävä ennen kuin sitä saadaan käyttää kaupalliseen kalastukseen.

Merialueella alukset rekisteröidään kahteen ryhmään, joille on määritelty omat kapasiteettirajansa: 1) kokonaispituudeltaan alle 12 metrin pituiset kalastusalukset (rannikkoalukset) ja 2) kokonaispituudeltaan vähintään 12 metrin pituiset kalastusalukset (avomerialukset).

Rekisteritila mitataan aluksen vetoisuuten ...

Toimi näin

Tee rekisteröintihakemus käyttäen tulostettavaa lomaketta (Merialueet: Kaupalliseen kalastukseen käytettävän aluksen rekisteröintihakemus / Sisävesialueet: Sisävesialuksen rekisteröintilomake) ja lähetä se ja vaaditut asiakirjat ELY-keskuksen yleisen sähköisen asiointilomakkeen liitteenä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää hakemuksen myös postitse. Varsinais-Suomen ELY-keskusten yhteystiedot löydät Palvelupaikat -kohdasta.

Jos aluksesi tiedot muuttuvat, tee niistä ilmoitus tulostettavalla lomakkeella (Kalastusaluksen rekisteröintilupa, aluksen poisto tai muutos) ja lähetä Varsinais-Suomen ELY-keskukseen joko yleisen sähköisen asiointilomakkeen liitteenä tai postitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Kalastusaluksen rekisteröinnin edellytyksenä on, että alus on suomalaisessa omistuksessa. Lisäksi merialueilla edellytyksenä on että rekisterissä on riittävästi tilaa rekisteröitävälle alukselle.

Merialueella kalastusalusta ei saa käyttää kaupalliseen kalastukseen jos sillä ei ole voimassa olevaa kalastuslisenssiä, johon merkityt tiedot pitävät paikkansa.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Varsinais-Suomen ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 11.8.2022