suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parikkalan kunta

Katujen, yleisten alueiden ja kiinteistöjen kunnossapito

  • Palvelu
  • Parikkala
  • Julkinen palvelu

Kiinteistötoimen tehtävänä on ylläpitää kunnan omistamia kiinteistöjä, järjestää eri palvelualueille toimitilat ja toteuttaa niiden huolto-, kunnossapito- ja peruskorjaustehtäviä sekä järjestää niihin käyttäjän tarvitsemat talonmies- ja siivouspalvelut.

Kiinteistötoimen tehtäviin kuuluvat myös kunnan liikuntapaikkojen, puisto- ja viheralueiden, vene- ja matonpesupaikkojen, torin sekä leikkikenttien hoito- ja kunnossapitotehtävät.

Yleiseen käyttöön luovutettuja kaavateitä on 31 km. Uusien asuntoalueiden kaavatiet pyritään saamaan valmiiksi niin päällystyksen kuin valaistuksenkin osalta välittömästi. Lisäksi vuosittain talousarvioon sisältyy vanhojen asuntoalueiden kaavateiden päällystämistä ja valaistuksen rakentamista, joten vanhoja alueita kehitetään rinnan uuden rakentamisen kanssa.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat kunnan vastuulla olevien katujen lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle huomattavaa haittaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaParikkalan kunta
Palvelusta vastaaParikkalan kunta
Alue Parikkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Parikkalan kunta
Päivitetty: 4.8.2021