suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Virtain kaupunki

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Virrat
  • Julkinen palvelu

Kunnan tehtävänä on vastata ajoratojen, pyöräteiden ja yhdistettyjen jalankulku- ja pyöräteiden talvikunnossapidosta. Kadun rakenteiden ja istutusten kunnossapito kuuluu kunnalle koko katualueella. Kaikkien katualueilla olevien istutusten ja muiden kuin alle kolme metriä tonttiin rajautuvien viherkaistojen puhtaanapito on kunnan vastuulla.

Toimi näin

Katujen kunnossapitoon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä:

•työaikana maarakennusmestari, puh. 03 485 1322

•talvikaudella (15.10. - 15.4.) työajan ulkopuolella arkisin klo 16-07 sekä viikonloppuisin Pimara Oy, puh. 044 4040 244/040 6428 200

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVirtain kaupunki
Palvelusta vastaaVirtain kaupunki
Alue Virrat
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Virtain kaupunki
Päivitetty: 10.9.2021