suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sallan kunta

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Salla
  • Julkinen palvelu

Katujen ylläpito

Katujen ylläpidon tavanomaisia toimenpiteitä ovat mm. lumen auraaminen, liukkauden torjunta, puhtaanapito sekä kalusteiden ylläpito. Teiden lumenaurauksen osalta on työt jaettu alueurakoihin. Alueurakoitsijat vastaavat alueensa osalta aurauksesta ja polanteen poistosta. Kunta valvoo, että laatu on urakkasopimuksen mukainen.

Viheralueiden ylläpito

Hoidetut viheralueet ovat viihtyisiä ja turvallisia käyttäjilleen. Tavanomaisia viheralueiden ylläpitotoimia ovat puhtaanapito, kevät- ja syyssiivoukset, nurmen leikkaus, istutusten hoito, kalusteiden ja laitteiden ylläpito sekä lumen auraus ja liukkauden torjunta.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSallan kunta
Palvelusta vastaaSallan kunta
Alue Salla
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sallan kunta
Päivitetty: 31.12.2019