suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pomarkun kunta

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Pomarkku
  • Julkinen palvelu

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, puistojen, istutusten ja muiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla.

Pomarkun kunnan hoidossa olevien teiden hoitamisesta ja auraamisesta talvisin vastaavat yksityiset yrittäjät. Lanaukset, pölynsidonnan ja hiekoitukset hoitaa tekninen toimisto.

Ely-keskus vastaa Pomarkun taajamassa Vanhantien, Asematien, Riuttan ja Harjantien sekä kevyenliikenteenväylien hoitamisesta. Ely-keskuksen yhteyshenkilö on tiemestari on Pekka Hautaviita.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPomarkun kunta
Palvelusta vastaaPomarkun kunta
Alue Pomarkku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pomarkun kunta
Päivitetty: 16.12.2020