suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden kunnassa katualueita hallinnoi kunta sekä ELY-keskus.

Kunnan hallinnoimien katualueiden ja yleisten alueiden kunnossapidon hoitaa yksityinen urakoitsija.

ELY-keskuksen hallinnoimia katualueita hoitaa ELY-keskuksen valitsema urakoitsija.

Toimi näin

MIkäli sinulla on kysyttävää tai huomautettavaa katujen ja yleisten alueiden hoidosta, voit ottaa yhteyttä kuntaan. Katualueista vastaava viranomainen on kuntarakennelautakunta ja kuntatekniikaninsinööri.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 4.10.2021