suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paltamon kunta

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Paltamo
  • Julkinen palvelu

Paltamon taajamassa katujen ja yleisten alueiden kunnossapito hoidetaan pääsääntöisesti kunnan omana työnä. Kontiomäen taajamassa katujen ja yleisten alueiden kunnossapito on kokonaan ulkoistettu. Jos olet tontin omistaja, sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Toimi näin

Lisätietoja antaa Paltamon kunnallistekniikasta vastaava rakennusmestari.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaltamon kunta
Palvelusta vastaaPaltamon kunta
Alue Paltamo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paltamon kunta
Päivitetty: 7.5.2021