suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Loviisan kaupunki

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Loviisa
  • Julkinen palvelu

Kadun kunnossapidon tarkoituksena on pitää katu kaikkien liikkumismuotojen tarpeiden edellyttämässä kunnossa. Loviisan kaupunki vastaa katuverkon toimista, maanteistä vastaa Uudenmaan ELY-keskus.

Yleisten alueiden hoidon tavoitteena on viihtyisä elinympäristö kohtuullisin kustannuksin. Loviisan kaupungin yhdyskuntatekniikan osasto ylläpitää muun muassa kaavateitä, puisto- ja ulkoilualueita sekä venesatamia ja laitureita.

Toimi näin

Talvikunnossapitoon liittyen voit soittaa kuntatekniikan päivystysnumeroon.

Kenelle ja millä ehdoin

Lain mukaan tontinomistajien on itse pidettävä huolta omista kulkuteistään eli muun muassa poistettava haittaava lumi, hoidettava hiekoitus sekä huolehdittava ritiläkaivojen aukipidosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLoviisan kaupunki
Palvelusta vastaaLoviisan kaupunki
Alue Loviisa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Loviisan kaupunki
Päivitetty: 9.11.2020