suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaassa katujen ja yleisten alueiden kunnossapidosta ja rakentamisesta vastaa yhdyskuntateknisten palvelujen yksikkö.

Kunta ostaa oman toimintansa lisäksi ylläpitopalveluja myös ulkopuolisilta urakoitsijoilta.

Toimi näin

Yhdyskuntateknisten palvelujen yksikköön voit ottaa yhteyttä sähköpostitse (tekninentoimi@laukaa.fi). Palautetta katujen ja yleisten alueiden kunnossapidosta voit antaa myös kunnan verkkosivuilta löytyvän palautepalvelun kautta. Lisätietoa saat myös katurakennusmestarilta ja puistomestarilta

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 15.5.2020