suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Laihialla katujen ja kevyenliikenteen väylien rakentamisesta ja kunnossapidosta vastaa tekniset palvelut sekä yksityiset urakoitsijat. Kunnossapitotyön valvonnasta vastaa katuinsinööri. Yksityisteiden kunnossapidosta vastaavat kilpailutetut urakoitsijat. Maanteiden ylläpidosta vastaa valtio.

Kunnan yleisten alueiden ympäristönhoitoon kuuluu pääasiassa nurmikoiden leikkuu sekä puustoalueiden hoito ...

Toimi näin

Katujen ja teiden kunnossapitoon liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä kunnan katuinsinööriin. Lisätietoja yksityisistä urakoitsijoista saat häneltä tai kunnan kotisivuilta. Yleisten alueiden kunnossapidosta voit olla yhteydessä kunnan maanmittausinsinööriin.

Maanteillä liikennettä hankaloittavista seikoista voit ilmoittaa tienkäyttäjän linjalle puhelimeen 0200 2100. Tienkäyttäjän linja palvelee 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Kerro missä ja mitä on tapahtunut sekä minkälaista haittaa siitä aiheutuu liikenteelle.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Palvelun toteuttaa

Laihian kunta

Palvelusta vastaa

Laihian kunta
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 20.2.2024