suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lahden kaupunki

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Lahti
  • Julkinen palvelu

Kadunhoidon palvelunumerossa 020 433 3600 vastataan 24/7 katujen, pyöräteiden, puistojen ja muiden yleisten alueiden (kuten torien ja aukioiden) hoitoon liittyvissä asioissa.

Palveluun voi olla yhteydessä käytännön töihin liittyvissä asioissa, kun kadun tai pyörätien auraus on tekemättä,

jalankulku- ja pyörätie on vaarallisen liukas, kadulle tai pyörätielle on ilmestynyt vaaraa aiheuttava kuoppa, liikennemerkki on kaatunut tai katu pölyää.

Sähköistä palautetta voi antaa kaupungin verkkosivujen kadunhoidon palautelomakepalvelun kautta (suositeltava tapa) tai Asiointi- ja palaute -linkin kautta.

Nastolan alueella on paljon Uudenmaan ELY-keskuksen hoidossa olevia teitä. Turvallisuutta vaarantavista tai välittömiä toimenpiteitä vaativista puutteista voi ottaa yhteyttä Tienkäyttäjän linjaan p. 0200 2100.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLahden kaupunki, Lahden kaupunki, Lahden kaupunki
Palvelusta vastaaLahden kaupunki
Alue Lahti
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Lahden kaupunki
Päivitetty: 3.12.2021