suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Keuruun kaupungissa kunnallistekniikan tulosalue hoitaa katujen, torin, katuaukioiden, puistojen ja istutusten kunnossa- ja puhtaanapidon.

Keuruulla on puistometsiä useita hehtaareja ja näitä hoidetaan puistonhoitosuunnitelman mukaisesti ja kaavamerkintöjä noudattaen. Asukkaiden lähimetsiä voidaan hoitaa myös asukkaiden toimesta ja näihin lupa ja ohjeet on kysyttävä kaupunginpuutarhurilta.

Puistoiksi luokiteltuja yleisiä alueita, joiden hoito on tiuhempaa ja jotka ovat rakennettuja kokonaisuuksia, löytyy Kurkisaaresta, Ketvelniemestä, maastoliikuntakeskuksesta ja Tervan alueelta. Näiden alueiden hoito tapahtuu yhdessä liikuntatoimen kanssa.

Torialue löytyy kaupungin keskustasta uuden kirkon kupeesta. Torialueen yleisestä siisteydestä sekä hoidosta vastaa kaupungin torivalvoja yhdessä viheraluemestarin kanssa.

Kurkiniemen, Seiponmäen, Ketvelniemen, Mustasaaren, Melonsaaren, Varissaaren, Haiton, Kukkainniemen, Tervan, Pappilanniemen, Lehtiniemen, Päkärin, Kivelän, Yliahon, Lapinmäen, Nyyssänniemen ja Sysivuoren alueiden kaavakatujen kunnossapito kuuluu kunnallistekniikan konekeskukselle.

Keuruun ydinkeskustan, Otavan ja Karjolan sekä Haapamäen kaavakatujen talvikunnossapito (Haapamäen osalta myös kesäkunnossapito) on hoidettu yksityisten urakoitsijoiden kautta.

Toimi näin

Keuruun kaupungin verkkosivuilla on yhteystiedot ja palvelunumerot alueittain. Lisätietoja lähiympäristön siistimisestä saat kaupungin viheraluemestarilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 1.11.2021