suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kankaanpään kaupunki

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu

Kankaanpään kaupungin katujen ja vihrealueiden ylläpito tehdään teknisen keskuksen toimesta, konetyöt ostetaan paikallisilta urakoitsijoilta. Katujen ja kevyenliikenteen väylien auraukset ja liukkauden torjunta tehdään alueurakointina. Hiekanpoisto tehdään keväisin urakoitsijan toimesta. Kunnossapitotoimenpiteet kilpailutetaan. Tavoitteena on tuottaa kaupungilaisille ja elinkeinoelämälle turvalllinen, viihtyisä ja toimiva kaupunkiympäristö.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKankaanpään kaupunki
Palvelusta vastaaKankaanpään kaupunki
Alue Kankaanpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kankaanpään kaupunki
Päivitetty: 4.3.2022