suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapajärven kaupunki

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Haapajärvi
  • Julkinen palvelu

Haapajärvellä katujen ja yleisten alueiden kunnossapidosta vastaa pääosin kaupunki. Joidenkin pienempien kokonaisuuksien, muun muassa torialueen kunnossapito, hankitaan ostopalveluna yksityiseltä palveluntuottajalta.

Toimi näin

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapitoon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä kaupungin työnjohtajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapajärven kaupunki
Palvelusta vastaaHaapajärven kaupunki
Alue Haapajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapajärven kaupunki
Päivitetty: 3.9.2021