suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Virtain kaupunki

Katujen ja viheralueiden käyttöluvat ja vuokraus

  • Lupa tai muu velvoite
  • Virrat
  • Julkinen palvelu

Mikäli haluat järjestää tapahtuman tai muusta syystä tarvitset lupaa tavallisesta poikkevaan käyttöön Virtain kaupungin katu- ja viheralueilla, toimita tekniseen toimistoon vapaamuotoinen hakemus. Hakemuksesta on käytävä ilmi hakijan tiedot, aikaväli mihin lupaa haetaan sekä syy luvan hakemiseen.

Luvan myöntää tekninen johtaja.

Toimi näin

Voit tiedustella vuokrausmahdollisuuksia ja hakea käyttölupia kunnan katu- ja viheralueista vastaavilta viranomaisilta.

Mikäli haluat järjestää tapahtuman tai muusta syystä tarvitset lupaa tavallisesta poikkevaan käyttöön Virtain kaupungin katu- ja viheraluiella, toimita tekniseen toimistoon vapaamuotoinen hakemus. Hakemuksesta on käytävä ilmi hakijan tiedot, aikaväli mihin lupaa haetaan sekä syy luvan hakemiseen.

Luvan myöntää tekninen johtaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, elinkeinonharjoittajaa koskevat samat velvoitteet kuin Suomeen sijoittautunutta elinkeinonharjoittajaa.

Joissain tapauksissa alueiden käyttö tai lainaus saattaa olla maksullista, tapahtuman tarkoituksesta riippuen.

Tausta ja lainsäädäntö

Katu- ja viheralueiden tavallisesta poikkeavaan käyttöön tai vuokraamiseen täytyy hakea lupaa kunnalta. Käyttölupa on haettava esimerkiksi kulttuuritapahtumaa varten.

Katua tai viheraluetta esimerkiksi rakennustyömaan vuoksi vuokraavan tulee pystyttää näkyviin työmaataulu, josta käyvät ilmi työn suorittaja ja työstä vastaavan yhteystiedot.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Palvelun toteuttaa

Virtain kaupunki

Palvelusta vastaa

Virtain kaupunki
Tekstistä vastaa: Virtain kaupunki
Päivitetty: 1.12.2023