suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Katujen ja viheralueiden käyttöluvat ja vuokraus

  • Lupa tai muu velvoite
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Katujen ja viheralueiden sekä muiden kunnan yleisten alueiden käyttöön vaaditaan lupa. Lupaa pitää hakea esimerkiksi mainostamista, kaivutöitä, tapahtumia ja liikennejärjestelyjä varten. Kaivutyöt eivät saa aiheuttaa kohtuutonta haittaa liikenteelle tai vahingoittaa olemassa olevia rakenteita. Käyttölupia ja alueiden vuokrausta hoitaa kunnan tekninen yksikkö, josta saa myös lisätietoja. Kunnan verkkosivuilla on tulostettava lomake katu- ja sijoitusluvan hakemiseen.

Toimi näin

Voit tiedustella vuokrausmahdollisuuksia ja hakea käyttölupia kunnan katu- ja viheralueista vastaavilta viranomaisilta.

Kunnan tekninen yksikkö myöntää käyttöluvat ja päättää vuokraamisesta. Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Kunnan verkkosivuilla on tulostettava lomake katu- ja sijoitusluvan hakemiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Palvelu on maksullinen.

Kunta voi periä korvauksia käyttöluvista. Jos lupa-alue vahingoittuu, luvansaaja joutuu korvaamaan vahingon. Luvattomasta yleisen alueen käytöstä voidaan periä lupamaksu esimerkiksi kaksinkertaisena.

Tausta ja lainsäädäntö

Katu- ja viheralueiden tavallisesta poikkeavaan käyttöön tai vuokraamiseen täytyy hakea lupaa kunnalta. Käyttölupa on haettava esimerkiksi kulttuuritapahtumaa varten.

Jos yksityinen taho vuokraa katua tai viheraluetta esimerkiksi rakennustyömaansa vuoksi, hänen tulee pystyttää näkyviin työmaataulu, josta käyvät ilmi työn tilaajan ja toteuttajan yhteystiedot sekä työn kesto.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 10.1.2020