suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruoveden kunta

Kasvatus- ja perheneuvontapalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kasvatus- ja perheneuvola palveluiden tehtävänä on tukea ja edistää lasten ja perheiden myönteistä kehitystä järjestämällä ohjausta, neuvontaa ja muuta asiantuntija-apua ihmissuhteisiin, perhe-elämään ja lasten kasvatukseen liittyvissä kysymyksissä sekä tutkimusta ja hoitoa lasten kasvatukseen ja perhe-elämään liittyvissä ongelmissa.

Kasvatus- ja perheneuvolan keskeisin tehtävä on asiakastyö. Kasvatus- ja perheneuvola toimii myös tiiviissä yhteistyössä sosiaali- ja koulutoimen sekä terveydenhuollon eri yksiköiden (mm. neuvola, kouluterveydenhuolto, mielenterveystoimisto) kanssa.

Toimi näin

Ota yhteyttä perheneuvolaan ja varaa aika.

Perheneuvola sijaitsee Virtain terveyskeskuksessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelusta vastaaRuoveden kunta
Alue Ruovesi, Virrat
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ruoveden kunta
Päivitetty: 15.4.2020