suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kasvatus- ja perheneuvonta

  • Palvelu
  • 19 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kasvatus- ja perheneuvontaa annetaan lasta odottaville vanhemmille sekä perheille, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia. Kasvatus- ja perheneuvontaan sisältyy lasten kasvuun ja kehitykseen, perhe-elämään, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta, asiantuntijaneuvontaa ja muuta tukea.

Kasvatus- ja perheneuvontaa toteutetaan monialaisesti. Yhteistyötä tehdään tarvittae ...

Toimi näin

Voit varata ajan suoraan kasvatus- ja perheneuvonnasta olitpa sitten vanhempi, lapsi tai nuori.

Voit ottaa yhteyttä myös neuvolan, varhaiskasvatuksen, koulu tai terveydenhuollon ohjaamana.

Palveluun et tarvitse lähetettä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hyvinvointialueen järjestämisvastuulla on järjestää lapsiperheille kasvatus- ja perheneuvontaa. Kasvatus- ja perheneuvonta on ilmainen, matalankynnyksen vapaaehtoinen palvelu lasta odottaville ja lapsiperheille, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia.

Kasvatus- ja perheneuvonnan tehtävänä on myös asiantuntija-avun antaminen muille lasten ja perheiden kanssa työskenteleville työntekijöille. Asiantuntijatyön muotoja voivat olla työnohjaus, konsultaatio, koulutukset ja asiantuntijatyöryhmiin osallistuminen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pohjois-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 5.10.2023