suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Digi- ja väestötietovirasto

Kansalaisuuden rekisteröinti

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Voit ilmoittaa useita kansallisuuksia väestötietojärjestelmään. Digi- ja väestötietovirasto merkitsee kansalaisuuden väestötietojärjestelmään voimassa olevan passin, alkuperäisen kansalaistamispäätöksen tai mahdollisen muun luotettavan selvityksen perusteella.

Jos olet Suomen kansalainen, sinulla on velvollisuus ilmoittaa tieto saamastasi ulkomaan kansalaisuudesta Suomen väestötietojärjestelmään.

Suomen kansalaisuuden menettäminen

Jos olet sekä Suomen että jonkin toisen valtion kansalainen, saatat menettää Suomen kansalaisuuden automaattisesti 22-vuotiaana. Jos sinulla on riittävä yhteys Suomeen, et menetä Suomen kansalaisuuttasi. Sinulla on riittävä yhteys Suomeen mm. jos 18–22-vuoden ikäisenä olet ilmoittanut Digi- ja väestötietovirastolle tai Suomen edustustolle haluavasi säilyttää Suomen kansalaisuuden tai olet hakenut Suomen passia tai henkilökorttia, ja sinulle on se myönnetty. Jos epäilet voineesi menettää Suomen kansalaisuuden ole yhteydessä Suomen edustustoon tai Digi- ja väestötietovirastoon.

Toimi näin

Toimita Digi- ja väestötietovirastoon alkuperäinen päätös tai todistus kansalaisuudestasi tai esitä voimassa oleva passi. Jos olet Suomen kansalainen, voit toimittaa selvityksen myös lähimpään Suomen edustustoon. Päätöksen tai todistuksen mahdollisista laillistusvaatimuksista katso lisäksi erillinen ohje. Jos haet Suomen kansalaisuutta, ole yhteydessä Maahanmuuttovirastoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaDigi- ja väestötietovirasto
Palvelusta vastaaDigi- ja väestötietovirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 30.12.2019