suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Kansalaisopistotoiminta

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit opiskella yleissivistäviä, harrastustavoitteisia ja yhteiskunnallisia aineita Oulu-opistossa, esim. taide- ja taitoaineita, kieliä, musiikkia ja liikuntaa. Oulu-opistossa saat mahdollisuuksia oppimiseen ja elämyksiin elämäsi eri vaiheissa. Voit myös osallistua Oulu-opiston yleisluentoihin ja harrastaa kangaspuilla kutomista.

Oulu-opisto järjestää vuosittain noin 2000 kurssia noin sadassa opetuspaikassa. Oulu-opiston toimistot sijaitsevat Pohjankartanon koululla, Haukiputaalla ja Oulunsalossa, jotka kaikki hoitavat Oulun alueen opintoasioita.

Opiston arvoja ovat rohkeus, reiluus, vastuullisuus ja hyvinvointi. Oulu-opisto on Oulun kaupungin omistama ja ylläpitämä vapaan sivistystyön oppilaitos. Oulu-opisto on neljänneksi suurin kansalaisopisto Suomessa.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Katso Oulu-opiston kurssiohjelma verkkopalvelusta. Voit myös hakea painetun opinto-ohjelman kirjastoista ja Oulu10-asiointipisteistä elokuun alussa.

Ilmoittaudu kursseille verkkopalvelussa, soittamalla Oulu-opiston toimistoon tai asioimalla Oulu-opiston toimistossa.

Katso yleisluennot linkistä "Oulu-opiston yleisluennot". Katso kangaspuilla kutomismahdollisuudet linkistä "Kutomon verkkosivu".

Katso muut lisätiedot linkistä ”Oulu-opiston verkkosivut”.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Maksut ovat kurssikohtaiset ja vaihtelevat järjestämiskustannusten mukaan. Katso kurssimaksut kurssitiedoista. Lisäksi hankit itse tarvittavat työ- ja oppimateriaalit.

Maksa kurssimaksu ennen lyhyt- ja viikonloppukurssia.

Yleisluennot ovat maksuttomia.

Jos sinulla on kurssimaksuja maksamatta, ilmoittautumisia kursseille ei oteta vastaan.

Maksusi palautetaan, jos kurssi ei toteudu. Kurssilta poissaolosi ei alenna kurssimaksuasi.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 11.1.2022