suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusulan kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Tuusula
  • Julkinen palvelu

Tuusulan kansalaisopistoa ylläpitää Tuusulan kunta.

Tuusulan kansalaisopiston suurimpina opetusaloina ovat kuvataiteet, käden taidot, liikunta, kielet, musiikki ja tietotekniikka. Opetusta tarjotaan monipuolisesti muiltakin aloilta. Opiston yhteydessä taiteen perusopetusta tarjoaa Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulu. Opetustunteja on vuosittain noin 10000 ja opintojaksoja lähes 500. Opistossa on vuosittain noin 6000 opiskelijaa.

Opistolla on opetuspisteitä lähes kaksikymmentä kunnan eri osissa, taajamissa ja maaseudulla. Eniten opetusta on Opistotalolla kunnan keskuksessa, Hyrylässä sekä muun muassa Kellokosken ja Hyökkälän kouluilla. Tarkemmat lukukausikohtaiset opetuspaikat ovat nähtävillä Tuusulan kansalaisopiston verkkosivuilla. Jokelan taajamassa opetuksen järjestää yksityinen Jokelan kansalaisopisto (www.jokelankansalaisopisto.fi).

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopiston opetus on avointa kaikille yli 16-vuotiaille.

Halutulle kursille ilmoittaudutaan sähköisen järjestelmän kautta, puhelimitse tai toimiston kautta. Vain riittävä opiskelijamäärä takaa kurssin käynnistymisen. Jos viikkoa ennen kurssin alkamista ei ole tarvittavaa opiskelijamäärää, niin opisto peruuttaa kurssin.

Palvelu on maksullinen.

Kurssimaksu on ilmoitettu kunkin kurssin kohdalla. Ilmoittautuessa sitoudutaan maksamaan kurssimaksun.

Opiskelijat hankkivat tarvittavat kurssimateriaalit itse. Jos materiaalit sisältyvät kurssimaksuun tai ne voidaan hankkia yhteisesti, on se mainittu kurssin kohdalla.

Opisto voi jättää korvaamatta yhden opintokerran peruuntumisen, kun se johtuu opettajan sairauspoissaolosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTuusulan kunta
Palvelusta vastaaTuusulan kunta
Alue Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tuusulan kunta
Päivitetty: 28.8.2020