suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suomussalmen kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Suomussalmi
  • Julkinen palvelu

Kianta-Opisto tarjoaa vapaa-ajan harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia Ämmänsaaren keskustassa ja Suomussalmen kunnan taajamissa sekä lapsille että aikuisille. Opetustarjonnassa on yleissivistäviä aineita, kieliä, tietotekniikkaa, musiikkia, liikuntaa, kädentaitoja ja taideaineita. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kursseille pääsy vaatii ennakkoilmoittautumisen. Palvelu on maksullista ja ilmoittautuminen on sitova.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullista.

Kurssimaksut löytyvät opinto-oppaasta, jota saa toimistosta ja Suomussalmen Kunnan internet-sivulta http://www.suomussalmi.fi/kianta-opisto.

Kianta-Opisto järjestää myös maksuttomia luentoja.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Suomussalmen kunta

Palvelusta vastaa

Suomussalmen kunta
Tekstistä vastaa: Suomussalmen kunta
Päivitetty: 5.5.2023