suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Siilinjärven kansalaisopisto on vapaata sivistystyötä tekevä oppilaitos, jota ylläpitää Siilinjärven kunta. Koulutustarjonta painottuu taideaineisiin, kädentaitoaineisiin, musiikkiin, kieliin, liikuntaan ja hyvinvointia edistäviin aineisiin sekä tietotekniikkaan.

Kansalaisopisto on pääsääntöisesti yli 16-vuotiaille tarkoitettu oppilaitos. Kurssit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille kuntarajois ...

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kursseille pääsy edellyttää ilmoittautumista kurssille ennakkoon joko netissä tai puhelimitse. Kurssit ovat pääsääntöisesti maksullisia. Kurssilla opiskelu edellyttää kurssimaksun maksamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Siilinjärven kunta

Palvelusta vastaa

Siilinjärven kunta
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 4.6.2020