suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikajoen kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Siikajoki
  • Julkinen palvelu

Kansalaisopistomme tarjoaa oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuksia kaikille ikäryhmille, kaikilla Siikajoen kylillä yhteistyössä koulujen, seutukunnan, kulttuuritoimen, vapaa-aikatoimen ja kolmannen sektorin kanssa. Opetus sisältää mm. kielten, käden taitojen, taiteenteon, liikunnan ja musiikin kursseja. Opistossa on tarjolla sekä lyhytkursseja että pitkiä, koko lukukauden kestäviä kursseja.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Tarkemmat tiedot maksuista ja opintoseteleistä löydät opinto-ohjelmasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiikajoen kunta
Palvelusta vastaaSiikajoen kunta
Alue Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siikajoen kunta
Päivitetty: 27.7.2021