suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rautjärven kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Simpelejärven opisto on Parikkalan ja Rautjärven yhteinen kansalaisopisto. Rautjärvellä opiston toimipisteet sijaitsevat Kivijärven toimintakeskuksessa, kouluilla ja kunnan muissa kiinteistöissä. Opiston toimisto sijaitsee Parikkalan kunnanvirastolla Harjulinnassa.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kaikkiin ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen. Ryhmiin voi ilmoittautua joka sähköisesti tai puhelimitse. Kurssille ilmoittautuminen on sitova. Opetusryhmän aloituskoko on kuusi henkilöä. Opintoryhmän alkamisen edellytyksen on, että kurssille on ilmoittautunut riittävä määrä opiskelijoita.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Kaikki opintomaksut laskutetaan opiston toimistosta kurssien alkamisen jälkeen. Jos opintoryhmän keskeytyminen on opiskelijasta itsestään johtuvaa, ei perittyä opintomaksua palauteta. Peruuttamattomista kurssipaikoista veloitetaan koko kurssin hinta. Kurssimaksu on 30-55€ riippuen kurssin tuntimäärästä.

Kausimaksu on 100€. Sen maksanut voi osallistua kursseille rajoituksetta toimintakauden aikana. Kausimaksu ei kata mahdollisia tarvikemaksuja. Kausimaksu on henkilökohtainen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRautjärven kunta, Parikkalan kunta
Muut vastuuorganisaatiotParikkalan kunta
Palvelusta vastaaRautjärven kunta
Alue Parikkala, Rautjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rautjärven kunta
Päivitetty: 15.11.2021