suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ranuan kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Ranua
  • Julkinen palvelu

Kansalaisopistossa sinun on mahdollista harrastaa mm. kädentaitoja, musiikkia, kieliä, liikuntaa ja historiaa. Taiteen perusopetusta kansalaisopisto tarjoaa musiikissa. Kansalaisopiston toiminta on pääsääntöisesti syyskuusta huhtikuuhun kestävää opetusta.

Kursseja järjestetään mm. Toivolan koululla. Päivätoimintaa pystymme järjestämään tällä hetkellä lauantaisin ja sunnuntaisin.

Kansalaisopiston opinto-opas jaetaan vuosittain elokuussa kaikkiin kunnan talouksiin.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Löydät kurssit ja ilmoittautumisen verkkosivulta. Toiveita kurssitarjonnasta voit esittää kansalaisopiston toimistoon puhelimitse tai sähköpostitse. Kansalaisopiston toimisto sijaitsee Monkkari 2.0.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Kurssimaksut näet opinto-oppaasta ja verkkosivulta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRanuan kunta
Palvelusta vastaaRanuan kunta
Alue Ranua
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Ranuan kunta
Päivitetty: 1.2.2022