suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Raahe-opisto toimii Raahen kaupungissa ja Pyhäjoen kunnassa. Opisto toimii vapaan sivistystyön perustehtävän mukaisesti ja noudattaa elinikäisen oppimisen periaatetta: opistossa tarjotaan kaikenikäisille oppimisen iloa ja hyvää elämää yksilöllisesti yhdessä. Kurssitarjontaan kuuluu mm. musiikkia, kuvataidetta, kirjallisuutta, käsityötä, kieliä, liikuntaa sekä paljon muuta.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kursseille voi ilmoittautua sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Kurssien hinnat vaihtelevat ja niihin voi tutustua sähköisessä järjestelmässä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPyhäjoen kunta, Raahen kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotPyhäjoen kunta
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Pyhäjoki, Raahe
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 21.4.2022