suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Posion kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Posio
  • Julkinen palvelu

Posion kansalaisopisto on Posion kunnan ylläpitämä vapaan sivistystyön oppilaitos.

Kansalaisopistossa voit opiskella yleissivistäviä, harrastustavoitteisia ja yhteiskunnallisia aineita kuten esim. kulttuuria, liikuntaa, kieliä, taide- ja taitoaineita, musiikkia ja kotitaloutta.

Kansalaisopiston kurssiohjelma suunnitellaan vuosittain kurssilaisilta, opettajilta ja yhteiskunnallisilta vaikuttajilta tulevien toiveiden, ideoiden ja vinkkien pohjalta. Kurssiohjelma päivittyy koko lukuvuoden ja uusia kursseja järjestetään joustavasti.

Yhteistyössä Taivalkosken kansalaisopiston kanssa laadittu kurssiohjelma eli Opistokatalooki jaetaan vuosittain elokuussa kaikkiin kunnan kotitalouksiin.

Opistolla on lähes kaksikymmentä opetuspistettä kunnan eri osissa, keskustassa ja sivukylillä. Tarkemmat lukukausikohtaiset opetuspaikat löydät opiston verkkosivuilta tai Opistokatlookista.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston omilta verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopisto on avoinna kaikille.

Kaikille kursseille on pakollinen ennakkoilmoittautuminen.

Palvelu on maksullinen.

Maksut ovat kurssikohtaiset ja vaihtelevat järjestämiskustannusten mukaan. Katso kurssimaksut kurssitiedoista joko verkkosivuilta tai Opistokatalookista.

Työ- ja oppimateriaalit hankit ja kustannat itse.

Palvelu on maksullinen.

Kurssimaksu laskutetaan välittömästi kurssin alettua.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPosion kunta
Palvelusta vastaaPosion kunta
Alue Posio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Posion kunta
Päivitetty: 9.11.2020