suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pielaveden kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopisto tukee kuntalaisten ja vapaa-ajan asukkaiden hyvinvointia tarjoamalla monipuolisia oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuksia sekä siihen liittyvää vapaa-ajan toimintaa. Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuksia alueen väestölle. Kansalaisopistossa voit opiskella monenlaisia asioita esimerkkeinä kädentaidot, musiikki, kiele ...

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Voit tutustua kansalaisopiston kurssiohjelmaan opiston verkkosivuilla. Voit ilmoittautua kurssille Hellewi -verkkopalvelussa tai puhelimitse. Tarvitset ilmoittautumiseen kurssin numeron.

Kansalaisopistossa voit opiskella yksittäisillä kursseilla tai hankkia käyttöösi henkilökohtaisen kausikortin, jolla voit opiskella niin paljon kuin haluat lukuvuoden (syyskuu-elokuu) aikana. Käytössä on myös perhekortti, jolla vanhemmat ja alle 18-vuotiaat lapset voivat opiskella lukuvuoden (syyskuu-elokuu) aikana niin paljon kuin haluavat.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Pielaveden kunta

Muut vastuuorganisaatiot

Keiteleen kunta

Palvelusta vastaa

Pielaveden kunta
Tekstistä vastaa: Pielaveden kunta
Päivitetty: 9.10.2023