suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pedersören kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Pedersören kunta
  • Julkinen palvelu

Kansallisopistolla on laaja kurssivalikoima vapaan sivistystyön piirissä. Järjestämme aikuisille, lapsille, nuorille sekä eläkeläisille suunnattuja kursseja. Järjestämme muun muassa musiikki, taide- ja taitoaine, käsityö-, liikunta-, tanssi- ja kielikursseja. Opisto järjestää myös luentoja ja tapahtumia.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Pedersören kunta

Palvelusta vastaa

Pedersören kunta
Tekstistä vastaa: Pedersören kunta
Päivitetty: 24.3.2022