suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Paimion kansalaisopisto järjestää erilaisia kursseja niin lapsille kuin aikuisillekin. Kurssit alkavat pääsääntöisesti syyskuussa ja loppuvat maalis-huhtikuussa, mutta opisto järjestää myös eri teemoihin liittyviä lyhytkursseja.

Kursseja järjestetään aina teatterista kotitalouteen. Voit opiskella kansalaisopistossa myös muun muassa tietotekniikkaa ja kieliä, kuten saksaa tai ranskaa. Kurssien li ...

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Tutustu tarjolla oleviin kursseihin verkkoasiointikanavalla "Paimion opistoon ilmoittautuminen". Kunkin kurssin tiedoista löydät sekä tarkat tiedot kurssista että ohjeet ilmoittautumiseen. Tarkat ilmoittautumisohjeet löydät myös sekä asiointikanavan "Paimion opistoon ilmoittautuminen" etusivulta että linkistä "Kansalaisopiston kursseille ilmoittautuminen".

Ilmoittaudu kurssille aina etukäteen joko verkkoasiointikanavassa tai soittamalla opiston toimistoon. Jos kurssille ei ole kaksi arkipäivää ennen sen alkamista ilmoittautunut yli kuutta osallistujaa, kurssi perutaan. Saat tiedon mahdollisesta peruuntumisesta.

Jos haluat perua osallistumisesi, ilmoita siitä viimeistään kaksi arkipäivää ennen kurssin alkua soittamalla kansalaisopiston toimistoon.

Jos olet työtön ja oikeutettu osallistumaan kurssille puoleen hintaan, toimitathan maksimissaan kolme kuukautta vanhan TE-toimiston todistuksen työttömyydestä ennen kurssin alkamista opiston toimistoon. Toimisto sijaitsee kaupungintalon toisessa kerroksessa. Voit joko jättää todistuksen palvelupisteelle tai varata etukäteen ajan toimistoon soittamalla kansalaisopiston toimistoon.

Lisätietoa kursseista ja kansalaisopiston toiminnasta saat puhelimitse kansalaisopiston rehtorilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopiston kurssit ovat tarkoitettu yli 15-vuotiaille, ellei kurssin tiedoissa toisin mainita. Poikkeustapauksista voit sopia opettajan kanssa ennen kurssin alkua.

Työttömänä voit osallistua kursseille puoleen hintaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Paimion kaupunki

Muut vastuuorganisaatiot

Sauvon kunta

Palvelusta vastaa

Paimion kaupunki
Tekstistä vastaa: Paimion kaupunki
Päivitetty: 25.4.2024