suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmeksen kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Nurmes
  • Julkinen palvelu

Ylä-Karjalan kansalaisopisto tarjoaa vapaa-ajan harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia avoimesti Nurmeksen seudulla ydinkeskustassa, taajamissa ja Valtimolla. Painoalueina ovat taide- ja taitoaineet, tietotekniikka, kielet ja terveyttä edistävät aineet. Kurssikokoontumisia on keskimäärin kerran viikossa. Osa koulutuksista järjestetään päivän tai viikonlopun mittaisina lyhytkursseina.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Ilmoittaudu kursseille etukäteen sähköisesti kansalaisopiston kotisivuilla, puhelimitse tai paikan päällä toimistossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kursseille pääsy vaatii ilmoittautumisen. Palvelu on maksullista, ja ilmoittautuminen on sitova.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Nurmeksen kaupunki

Palvelusta vastaa

Nurmeksen kaupunki
Tekstistä vastaa: Nurmeksen kaupunki
Päivitetty: 4.4.2023