suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantalin opisto antaa monipuolista yleissivistävää koulutusta, kuten taito- ja taideaineiden, kielten, tietotekniikan sekä avoimen yliopiston opetusta. Se on vapaan sivistystyön oppilaitos (kansalaisopisto), joka tarjoaa oppimis- ja harrastusmahdollisuuksia eri-ikäisille.

Opistolla on Kanta-Naantalin lisäksi toimintaa myös koko Saaristo-Naantalin alueella eli Merimaskussa, Rymättylässä, Velkualla ja Livonsaaressa. Opiston yhteydessä toimii taiteen perusopetusta antava lasten ja nuorten kuvataidekoulu.

Naantalin opisto tarjoaa:

  • Vireyttä vapaa-aikaan.
  • Mukavaa vastapainoa työlle.
  • Henkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia.
  • Oppimisen haasteita ja onnistumisen kokemuksia eri-ikäisille.
  • Monipuolisia mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen.
  • Laadukasta opetusta ammattitaitoisten opettajien johdolla.
  • Mielenkiintoista työtä opetusalalla.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Opistolla on käytössä verkkoilmoittautuminen.

Opiskelijat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuessasi internetin kautta näet heti, onko paikkoja vielä vapaana. Kurssin täytyttyä voit ilmoittautua varasijoille. Täytäthän ilmoittautuessasi yhteystietosi huolellisesti.

Huomioithan, että ilmoittautuessasi kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun.

Opetus alkaa opetusohjelman mukaisesti. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen. Peruutuspaikan saamisesta, kurssin peruuntumisesta tai aikataulumuutoksista lähetetään tieto ilmoittautuneille tekstiviestillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 3.10.2019