suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muonion kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Muonio
  • Julkinen palvelu

Muonion kansalaisopistossa järjestetään koulutusta ja kursseja opiskelijoita perinteisesti kiinnostaneissa aineissa. Lisäksi ohjelmassa on vuosittain uusia kursseja. Pääasiallisesti lapsille ja nuorille järjestetään taideopetusta musiikissa.

Kansalaisopiston opinto-ohjelma jaetaan kotitalouksille Muoniossa, ja se on myös nähtävillä kunnan kotisivuilla.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Lähes kaikille kursseille tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen on sitovaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Muonion kunta

Palvelusta vastaa

Muonion kunta
Tekstistä vastaa: Muonion kunta
Päivitetty: 2.4.2024