suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lieksan kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Lieksa
  • Julkinen palvelu

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia koulutuspalveluja kaikille halukkaille. Opiskelu kansalaisopistossa ei yleensä tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijoiden omien taitojen kehittämiseen. Pohjavaatimuksia ei tavallisesti ole, vaan kursseille hakeutuminen on vapaata. Kansalaisopiston toiminta on kulttuurisesti ja yhteisöllisesti merkittävää.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Lieksan kansalaisopiston kursseille ilmoittautuminen: https://www.opistopalvelut.fi/lieksa

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Lieksan kaupunki

Palvelusta vastaa

Lieksan kaupunki
Tekstistä vastaa: Lieksan kaupunki
Päivitetty: 21.7.2023