suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kansalaisopisto tarjoaa matalan kynnyksen harrastus- ja oppimismahdollisuuksia itsensä kehittämiseen sekä henkisen, fyysisen ja sosiaalisen vireyden ylläpitämiseen eri puolilla kuntaa.

Koulutustarjontaa on taide- ja taitoaineissa kuten kädentaidot ja kuvataiteet, musiikki, tanssi, liikunta. Lisäksi kansalaisopisto järjestää alueensa koulutustarpeen mukaan monipuolisia ihmisten hyvinvointia ja terveyttä edistäviä opintoja, kansalaisten tietoyhteiskuntavalmiuksia edistäviä tieto- ja viestintätekniikan opintoja sekä kansainvälistymistä tukevia kieliopintoja. Lapsille ja nuorille suunnattua taiteen perusopetusta järjestetään kuvataiteessa, käsityössä ja teatteritaiteessa.

Laukaan kansalaisopistossa on mahdollista osallistua myös ikääntyvien yliopiston luennoille. Yhteistyössä Jyväskylän kesäyliopiston kanssa järjestetyssä luentosarjassa käsitellään erilaisia aiheita ja niihin on vapaa pääsy.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Laukaan kansalaisopiston ilmoittautumisaika päättyy yleensä kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista. Kurssille voit ilmoittautua netissä verkkoilmoittautumisen kautta, puhelimitse tai asioimalla opiston toimistossa (kunnanvirasto 2. kerros).

Ilmoittautuessa tarvittavat tiedot:

• ilmoittautujan henkilötunnus

• osoite

• matkapuhelinnumero

• sähköpostiosoite

• kurssinumero

Lisätietoa kansalaisopistosta sekä sen kurssitarjonnasta löydät verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Kurssimaksut löytyvät kansalaisopiston opinto-ohjelmasta, jonka löydät verkkosivulta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 15.5.2020