suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Kotkan opisto järjestää opetusta kaikenikäisille: kaikille avointa kansalaisopisto-opetusta, taiteen perusopetusta ja myyntipalvelukursseja yrityksille ja yhteisöille. Kotkan opisto kantaa erityistä vastuuta kotkalaisista ihmisinä ja oppijoina sekä tukee aktiivista kansalaisuutta. Painopisteinä ovat kielet, taide- ja taitoaineet, terveyttä edistävät aineet ja tietotekniikka.

Kotkan opisto tarjoaa ...

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Voit tutustua kurssitarjontaan opiston verkkosivuilla. Lisätietoja toiminnasta saat ottamalla yhteyttä esim. opiston toimistohenkilökuntaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Kotkan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kotkan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 26.3.2020