suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kolarin kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Kolari
  • Julkinen palvelu

Kolarin kansalaisopisto järjestää koulutusta, jossa painottuvat terveyttä ja hyvinvointia edistävät aineet, taito- ja taideaineet sekä kielet ja yhteiskunnalliset aineet.

(Uudistettu toimilupa 12.12.2012, alkaen 1.1.2013).

Koulutus on pääasiassa vapaata sivistystyötä ja taiteen perusopetusta. Opetushallituksen sivustolla voit tutustua siihen, mitä vapaa sivistystyö kansallisesti määriteltynä on. ...

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Painettu opas tulee jakoon syyskuun aikana. Se jaetaan kaikkiin Kolarin kunnan postiosoitteisiin, myös mainoskielto talouksiin Ilmoittautumisajankohdat löytyvät myös Kolarin kansalaisopiston nettisivulta.

Ilmoittautuminen verkossa tapahtuu osoitteessa www.opistopalvelut.fi/kolari

Kun olet ilmoittautunut verkossa kurssille/kursseille, sinun ei tarvitse täyttää paperista ilmoittautumislomaketta enää erikseen.

Jos Sinulla ei ole mahdollisuutta ilmoittautua verkossa, niin voit varata kurssipaikan puhelimitse. Ilmoittautumislomake täytetään ensimmäisellä osallistumiskerralla ja se palautetaan kurssin opettajalle.

Ilmoittautumisen pakolliset tiedot:

nimi

osoite

henkilötunnus

matkapuhelin numero

sähköpostiosoite

Ethän varaa opiskelupaikkaa turhaan!

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Opetus pääasiassa viikoilla 38-50 syyslukukaudella, 10 kertaa ja viikoilla 2-16 kevätlukukaudella, 12 kertaa. Kurssikohtainen opetuksen alkamis- ja päättymispäivä sekä oppituntien määrä on painetussa opinto-oppaassa tai verkossa opistopalvelut.fi/kolari -sivustolla kunkin kurssin kohdalla. Koko lukuvuoden kestävän kurssin kohdalla on myös syyskauden viimeinen ja kevätkauden ensimmäinen kokoontumispäivä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Kolarin kunta

Palvelusta vastaa

Kolarin kunta
Tekstistä vastaa: Kolarin kunta
Päivitetty: 21.11.2022