suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Keski-Karjalan kansalaisopisto järjestää koulutusta, jonka painoalueina ovat terveyttä edistävät, tietoyhteiskuntavalmiuksia parantavat, käden taitoja ylläpitävät sekä monikulttuurisuutta ja yhteiskunnallista osallisuutta edistävät opinnot.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta http://www.kitee.fi/kansalaisopisto

Kaikille kursseille ilmoittaudutaan etukäteen, ennen kurssin alkamispäivää. Kurssi alkaa, mikäli sille on ennen kurssin alkua ilmoittautunut Kiteellä vähintään 7 opiskelijaa ja Rääkkylässä 6 opiskelijaa. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen, ainoastaan sen peruuntumisesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille, mutta suurin osa kurssitarjonnasta on suunnattu aikuisille.

Palvelu on maksullinen.

Palvelu on maksullinen.

Kurssimaksut laskutetaan. Yli 60 euron kurssimaksut laskutetaan koko lukuvuoden mittaisista kursseista kahdessa erässä syksyllä ja keväällä. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. Kurssimaksuista ei myönnetä alennuksia.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiteen kaupunki
Palvelusta vastaaKiteen kaupunki
Alue Kitee, Rääkkylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 1.3.2022