suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Keuruun kansalaisopisto toimii Keuruun kaupungin sekä Multian ja Petäjäveden kuntien alueella. Opisto tarjoaa vapaana sivistystyönä järjestettyjen kurssien lisäksi lähinnä lapsille ja nuorille tarkoitettua kuvataiteen perusopetusta.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Ennakkoilmoittautuminen on pääsääntöisesti jokaiseen ryhmään. Asiasta mainitaan opinto-ohjelmassa kunkin ryhmän kohdalla. Ilmoittautumisen voi tehdä joko puhelimitse tai internetissä (katso yhteystiedot).

Ryhmät eivät käynnisty, jos ennakkoilmoittautuneita ei ole riittävästi. Ilmoittautuminen on peruttava viisi työpäivää ennen kurssin alkua, ellei ilmoittautunut olekaan tulossa mukaan ryhmään. Mikäli ryhmän kohdalla ei ole mainintaa ennakkoilmoittautumisesta, ilmoittautuminen tapahtuu ryhmän aloituskerralla suoraan opettajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Kurssimaksut on mainittu opinto-ohjelmassa. Jokainen opintoryhmä ja kurssi maksaa erikseen.

Joillakin tavallista enemmän kustannuksia aiheuttavilla kursseilla on tavallista kalliimpi hinta.

Kertaluennot ovat ilmaisia, mutta luentosarjan yksittäiseen luentoon osallistuminen on maksullista.

Opintomaksua ei palauteta. Opistolla on oikeus peruuttaa kurssi, jos opiskelijoita ei ole riittävästi.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu, Multia, Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 28.2.2020