suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhajoen kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

• Kauhajoen kaupungin järjestämää vapaan sivistystyön lain mukaista opetustoimintaa

• Toiminta-alue ulottuu Kauhajoelta Isojoelle ja Karijoelle

• Opetustoimintaa järjestetään laajasti haja-asutusalueilla

• Yli 2000 kuntalaista osallistuu opetukseen vuosittain

• Ensisijassa aikuisille tarkoitettua

• Omaehtoista oppimista ryhmässä

• Sosiaalinen vapaa-ajan harrastus

• Tarjolla lähes 300 eri kurssia vuosittain

esimerkiksi kädentaidot, musiikki, kielet, liikunta, kuvataide, teatteri ja tanssi

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Kunkin ryhmän maksu on mainittu ryhmän kohdalla ja se laskutetaan sen jälkeen, kun ilmoittautuneita on saatu vähimmäismäärä ja kurssi on alkanut. Syksystä kevääseen jatkuvien kurssien osalta opettaja palkataan koko ajaksi, siksi kurssimaksukin peritään koko ajalta. Opintomaksuja ei palauteta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKauhajoen kaupunki
Palvelusta vastaaKauhajoen kaupunki
Alue Isojoki, Karijoki, Kauhajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kauhajoen kaupunki
Päivitetty: 3.6.2020