suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Kaarinan kansalaisopistolla voit oppia uusia tieto- että taitoaineita. Vaihtoehtoisesti voit lisätä elämääsi laatua aloittamalla uuden mielenkiintoisen harrasteen. Oppaaksi saat Kaarinan innostavan ja taitavan opettajakunnan. Kaarinan kansalaisopistossa opetus on aina laadukasta ja sen takaa alueen parhaat asiantuntijat.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Aikuisten kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon internetissä opinto-ohjelmaan merkittyyn kurssikohtaiseen määräaikaan mennessä.

Ilmoittautuminen on aina sitova. Opintoryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautua voi niin kauan kuin opintoryhmässä on tilaa. Opintoryhmän täytyttyä on mahdollista ilmoittautua varasijalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kurssit toteutetaan, mikäli aloittelijatason kurssilla on vähintään 10 osallistujaa. Jatkotason kurssit toteutamme kun niille on tulossa vähintään 9 osallistujaa. Poikkeuksena ovat tietotekniikan ja eräät käden taidon kurssit joiden kohdalla minimi osallistujamäärä on määritelty kurssikohtaisesti. Opisto palauttaa kurssimaksun, mikäli kurssi ei käynnisty. Kurssien mahdollisista peruuntumisista ilmoitetaan tekstiviestillä. Yli 15 oppitunnin kurssien opettajan ensimmäistä poissaolokertaa /lukukausi ei korvata. Lyhyemmillä kursseilla pyritään järjestämään sijainen tai korvaava kurssikerta.

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään viittä (5) arkipäivää ennen kurssin alkua, tämän jälkeen opintomaksua ei enää palauteta. Ilmoittautuminen perutaan internetissä ilmoittautumisen yhteydessä saadulla varausnumerolla tai soittamalla opiston toimistoon.

Ilmoittautuminen on aina sitova. Peruuttamaton ja maksamaton kurssipaikka on perintätoimikelpoinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Kaarinan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kaarinan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 3.4.2023