suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ilomantsin kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Ilomantsi
  • Julkinen palvelu

Kansalaisopistot ovat avoimia oppilaitoksia, jotka tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Ilomantsin kansalaisopisto järjestää vapaansivistystyön hengessä vapaatavoitteisia opintoja kuntalaisille ja kunnassa vieraileville henkilöille.

Ilomantsin kansalaisopisto on vapaan sivistystyön oppilaitos, jonka tehtävänä on tukea elinikäistä oppimista t ...

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Voit ilmoittautua seuraavilla tavoilla.

  • Netti-ilmoittautuminen on auki ympäri vuorokauden.

Ilmoittautumislinkki ilmestyy kurssin kohdalle, kun ilmoittautuminen alkaa. Suosittelemme netti-ilmoittautumista kaikille kursseille. Ota talteen ilmoittautumisnumero. Ilmoittautumisnumerolla ja kurssinumerolla voit myöhemmin tarkistaa ilmoittautumisesi. Internet-ilmoittautumisen yhteydessä saat heti tiedon ryhmään mahtumisesta tai mahdollisesta varasijasta.

Mikäli annoit tiedoissasi sähköpostiosoitteen, kurssipaikan vahvistus saapuu heti sähköpostilla. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.

  • Soita opiston toimistolle.

  • Ilmoittaudu kurssin alkaessa.

Mikäli viimeinen ilmoittautumispäivä on sama kuin kurssin alkamispäivä, voit ilmoittautua myös ryhmässä opettajalle.

Opiskelija ilmoittautuu erikseen jokaiselle kurssille. Ennakkoilmoittautumista vaativat kurssit alkavat vain, jos ilmoittautuneita on tarpeellinen määrä. Ilmoittautuminen on aina sitova ja kurssimaksu laskutetaan ilmoittautumisen perusteella.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Ilomantsin kansalaisopiston ryhmiin voivat osallistua kaikki opinnoista kiinnostuneet pohjakoulutukseen, ikään, asuinpaikkaan tai kansallisuuteen katsomatta.

Lasten ja nuorten opiskeluoikeutta voidaan rajoittaa, mikäli ryhmä ei ole vaatimustensa tai laitteidensa puolesta heille sopiva. Suosittelemme, että alle 16-vuotiaan lapsen ilmoittautuessa kaikille avoimeen ryhmään, otatte ennakkoon yhteyttä opiston toimistolle ja varmistatte ryhmän sopivuuden lapselle.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Ilomantsin kunta

Palvelusta vastaa

Ilomantsin kunta
Tekstistä vastaa: Ilomantsin kunta
Päivitetty: 3.2.2022