suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iitin kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Iitti
  • Julkinen palvelu

Kansalaisopisto tarjoaa mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Kansalaisopiston kurssit ovat avoimia kaikille. Opiskelu Iitin kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin sekä aktiiviseen kansalaisuuteen. Iitin kansalaisopistoa ylläpitää Iitin kunta.

###Ilm ...

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät kansalaisopiston verkkosivuilta. Lisätietoja toiminnasta saat ottamalla yhteyttä kansalaisopiston toimistoon.

Ilmoittautuminen kevään kursseille alkaa keskiviikkona 1.12.2021 klo 8:00

Huomaathan, että syksyn ja kevään kursseille tulee ilmoittautua erikseen, eli jos haluat jatkaa kurssilla myös keväällä, sinun tulee ilmoittautua kevätkaudelle.

Opiskelijat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuessasi internetin kautta näet heti, onko paikkoja vielä vapaana. Kurssin täytyttyä voit ilmoittautua varasijoille.

Ensisijaisesti toivomme ilmoittautumista sähköisesti osoitteessa https://opistopalvelut.fi/iitti

Muut vaihtoehdot: Ilmoittautuminen kansalaisopiston toimistossa vanhalla kunnantalolla, osoitteessa Rauta- tienkatu 22, 47400 Kausala

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopiston kurssit ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen

Kurssin peruminen:

12 viikon kursseilla voi käydä kerran kokeilemassa kurssin sopivuutta itselle. Huomaa, että myös yhden kerran kokeileminen vaatii ilmoittautumisen kurssille. Jos kurssi ei tunnu sopivalta, ilmoittautuminen tulee perua kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta. Peruutus tulee tehdä kansalaisopiston toimistoon, ei kurssin opettajalle.

Perumisten jälkeen koko lukukauden kestävillä kursseilla voi syntyä tilanne, jolloin opisto joutuu perumaan kurssin liian vähäisen opiskelijamäärän takia. Jo pidetyistä tunneista ei tällöin laskuteta tunneille osallistuneita opiskelijoita.

Lyhytkursseille ilmoittautuminen on sitova, ja kurssimaksun maksamista edellytetään.

Terveydellisistä syistä peruminen edellyttää lääkärintodistuksen toimittamista rehtorille.

###Alennukset:

Työttömät saavat -50 % alennuksen kurssimaksusta. Alennuksen saamiseksi tulee   toimittaa todistus työnhaun voimassaolosta kansalaisopiston toimistoon kuukauden sisällä kurssin alkamisesta.

Opintoseteliä (arvo 15 €) voi anoa opiskelija, joka on maahanmuuttaja, alhaisen pohja- koulutuksen omaava, oppimisvaikeuksia kokeva, senioriväestöön kuuluva tai eläkkeellä oleva. Opintoseteli on Opetusministeriön myöntämä valtionavustus. Edun voi saada yhteen kurssiin/lukuvuosi. Toisen setelin voi saada kevätlukukaudelle vain sillä edellytyksellä, että jokainen ensisijainen hakija on ehtinyt saada setelin ja seteleitä on silti yhä jäljellä.

Vähävaraiselle, joka haluaa opiskella useammassa kuin kahdessa ryhmässä, voi rehtori myöntää maksuvapautuksen kurssista hakemuksen perusteella.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Iitin kunta

Palvelusta vastaa

Iitin kunta
Tekstistä vastaa: Iitin kunta
Päivitetty: 1.9.2023