suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hattulassa kansalaisopistopalveluita tarjoaa koulutuskuntayhtymä Tavastiaan kuuluva Vanajaveden opisto, joka toimii Hämeenlinnassa ja sen naapurikunnissa.

Vanajaveden opistolla on runsas kurssitarjonta kieliä, liikuntaa, taide- ja kädentaitoaineita, tietotekniikkaa yms. Tietoa kursseista sekä niihin ilmoittautumisesta löydät Vanajaveden opiston verkkosivuilta.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Tutustu kurssitarjontaan Vanajaveden opiston verkkosivuilla tai postin mukana koteihin jaettavasta kurssiesitteestä. Niistä löydät myös ohjeet, miten kursseille ilmoittaudutaan, sekä kurssien hinnat, paikat ja ajankohdat.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hämeenlinna, Hattula, Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 13.1.2020