suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Wahren-opiston koulutuspalvelut jakaantuvat yhteiskunnallisiin ja yleisiin aineisiin (avoin yliopisto, yleisluennot), tietotekniikkaan, liikuntaan ja terveyteen, kieliin (vieraat kielet, suomea ulkomaalaisille, yleiset kielitutkinnot, viittomakieli), taideaineisiin, tekstiilityöhön, kotitalouteen, askarteluun ja tekniseen työhön sekä taiteen perusopetukseen.

Opiston työvuosi ajoittuu syyskuun al ...

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Voit ilmoittautua Internetissä jatkuvasti osoitteessa: https://www.opistopalvelut.fi/wahren/

Saat heti tiedon siitä, oletko päässyt kurssille. Jos valitset useamman kurssin, valitse pikahaulla ensin kaikki haluamasi kurssit ja anna henkilötietosi vasta ihan lopuksi. Kannattaa ilmoittautua myös varasijalle, koska se antaa opistolle tärkeää tietoa kurssin tarpeellisuudesta. Jos haluat maksaa aktiivimaksun, valitse haluamiesi kurssien lisäksi kurssiksi numero 009800 ”aktiivimaksu” tai ilmoita siitä erikseen opiston toimistoon 30.9. mennessä.

Voit ilmoittautua myös puhelimitse numeroon 03 4141 5390 tai suoraan ryhmissä, jos niissä vielä on tilaa.

Maaseudulla kokoontuviin ryhmiin voit ilmoittautua myös ensimmäisillä kokoontumiskerroilla.

Katso lisätietoja kursseista ja ilmoittautumisista http://www.wahren-keskus.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Forssan kaupunki

Palvelusta vastaa

Forssan kaupunki
Tekstistä vastaa: Forssan kaupunki
Päivitetty: 24.3.2022